Det er ikke en hindring at skyde med din luftpistol, når det er koldt udenfor. Faktisk kan det være rart at få noget frisk luft til hovedet, selvom at det er koldt.

Når du har været ude for at skyde med din luftpistol i det kolde vejr er det altid rart at komme ind i varmen igen.

Du skal selvfølgelig tænke dig om, når du gerne vil skyde mens det er koldt.

Sådan holder du dig varm imens du skyder

Det er vigtigt at tage dine forholdsregler for at undgå at blive udsat for kulde.

Her kommer nogle tips til hvad du kan gøre for at holde varmen mens du er ude:

  1. Tag godt med tøj på: Du kan med fordel tage noget ekstra varmt tøj på, når du skal ud at skyde. På den måde bliver du ikke kold, mens du er i gang med at skyde.
  2. Brug handsker: Det er svært at have præcision med fingrene, når de er kolde. Brug dog ikke for tykke handsker for at du stadig kan mærke aftrækkeren.
  3. Brug en hue: Dette er for at beskytte dit hoved og især dine ører mod kulden.
  4. Hold dig i bevægelse: Dette gælder især hvis du ikke har mulighed for at stå i læ mens du holder en pause. Det er nemmere at blive kold, hvis du står stille.
  5. Varme drikke: Det er en rigtig god idé at have noget varmt at drikke med. På den måde kan du holde dig varm indefra.

Tip: Hvis du kan mærke at dine fingre er kolde, så sving med armene. Det kan godt være, at det ser lidt mærkeligt ud eller virker fjollet, men det giver blod ud til fingrene, som kan være med til at give varmen igen.

Sådan bliver du varm efter at have været ude

Selvom at du har forsøgt at holde varmen, mens du har været udenfor, så vil du højest sandsynlig stadig være blevet kold. Måske fryser du endda lidt. Derfor er det også rart at kunne få varmen igen indenfor.

Her får du også lige et par gode råd til hvordan du nemmere får varmen igen, når du kommer ind efter skydning:

  1. Tag vådt tøj af: Hvis det har regnet eller for den sags skyld været snevejr, så få det våde tøj af. På den måde undgår du at det er med til fortsat at nedkøle dig.
  2. Varmt at drikke: Ligesom at det er en god idé at have noget varmt at drikke med udenfor, så snup også noget varm drikkelse, når du kommer ind. Måske kan lidt suppe hjælpe, hvis du kan lide dette.
  3. Varmt bad: Få at få varmen godt og grundigt igen, kan du snuppe et varmt bad. På den måde kan det varme vand få varmet dit blod op til hele kroppen.
  4. Bevæg dig: Lige når du kommer ind, kan det være smart, hvis du fortsat bevæger dig, selvom at det er fristende at sætte sig. Få ordnet nogle ting i huset eller lejligheden og gør eventuelt klar til et varmt bad eller lav noget varmt at drikke. Dette er især, hvis du føler, at du har svært ved at få varmen.

Nu kan du slappe af på sofaen og eventuelt hente din dyne til at tage over dig. Der findes faktisk tyngdedyner til voksne, som du med fordel kan tage omkring dig, mens du slapper af og hygger dig efter en god skydning.